Wat is custom fitting?

Wat is custom fitting? Voorwie is het bedoeld? Wie heeft er belang bij?

Beginners

Beginnende golfers weten vaak niet wat 'custom fitting' betekend. Het op maat laten maken van clubs zal wel voor de vergevorderde golfer zijn wordt vaak gedacht. Het tegendeel is echter waar. Juist als beginner heb je ontzettend veel baat bij op maat gemaakte clubs. Dit geldt al vanaf dag één. Op maat gemaakte clubs wil zeggen dat o.a. gekeken wordt naar de juiste lengte van het materiaal en de juiste stijfheid van de shaft. Deze 2 zaken zijn ontzettend belangrijk. Ook de 'lie' en gripdikte zijn van belang. Dat leggen we u allemaal uit tijdens uw afspraak als u bij ons wilt langskomen voor advies.

De ervaring leert dat erg veel beginnende spelers 2e hands materiaal van vrienden te leen hebben gekregen of dat men een goedkope beginners set heeft aangeschaft. Wat men niet weet is in hoeverre deze is 'afgesteld'. Heeft u nu iets wat niet bij uw lichaamsbouw of slagkracht past, dan maakt u het uzelf enorm moeilijk. Een club kan het gevoel geven alsof hij uit zichzelf slaat, maar ook alsof u met een hockeystick aan het slaan bent. Dat laatste is niet wat u wilt. 

Bij beginners gaan we zitten en geven een zeer uitgebreide uitleg. Daarnaast gaan we naar buiten en leren u tijdens de fitting iets over de juiste houding en techniek. De basis principes van de swing zeg maar waardoor u met juist materiaal meteen een enorm verschil zult voelen. Ondanks het feit dat u nog een onervaren speler bent, kunnen wij met onze aanmeet ervaring heel goed laten zien en voelen wat u nodig heeft. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de progressie die u later nog gaat maken. 

Aan het einde van deze fitting nemen we een aantal opties met u door:

01 - Basis beginners set                         € 279 - € 499   ( standbag / ijzers 7,9,pw,sw + putter)
02 - Goede kwaliteit beginners set         € 449 - €  779  (standbag  / ijzers 7,9,pw.sw + putter) 
03 - Halve set A-kwaliteit                        € 800- € 1250  (standbag / ijzers 7,9,pw.sw + putter) * 

* Bij deze stap hoeft u later alleen maar de rest nog de andere helft van de set aan te schaffen en de beginners set later niet nog eens te vervangen.

De beginnende golfer die meteen met materiaal op maat begint zal veel sneller het spel onder de knie krijgen en veel meer plezier aan het spel beleven. 


Anderen gingen u voor:

Claudia Liechty

October 28, 14
Irons are amazing. Coming off the face high and pure. About 5 yards longer than Mizunos. Can’t thank you guys enough for all you have done for Ashley and I. 

***********

Handicap 20-40


Het merendeel van de fittingen in deze categorie zijn personen die al een paar jaren golfen en willen ontdekken welke winst er te behalen is met een 'custom fitting sessie'. Vaak heeft men geen idee hoe de bestaande clubs waarmee men speelt zijn afgesteld. Tijdens deze fittingen komen een aantal zeer kenmerkende onderwerpen boven:

Maximaal vergevingsgezinde clubheads
We zien vaak dat men met te lichte clubheads speelt en ervaart dat andere type clubheads veel gemakkelijker door de bal gaan. Ook ziet men dat deze clubheads veel minder afwijking geven, doordat de fabrikant van deze kwaliteit meer gewicht in 'heel' en 'teen' van het clubhoofd heeft aangebracht. Ook zien ze dat ze meteen veel verder slaan. Uit de enorme keuze van clubheads en shafts die de verschillende merken ons bieden, maken we samen met u een keuze wat het beste bij u past. Doordat we buiten ballen slaan, zijn de verschillen met eigen ogen erg duidelijk te zien. Vindt u het fijn om partner of vriend mee te nemen naar de fitting sessie, 'graag' zij zien met name door toe te kijken de enorme verschillen.

Grotere accuratesse en instant swing feedback
Doordat we een opname van uw swing maken met de Trackman kunnen we u laten zien hoe uw swing in elkaar zit. We laten uw swingpad en uw clubface van uw clubblad op impact in de swing zien. De bijbehorende uitleg geeft duidelijkheid over wat voor soort balvlucht u heeft en wat voor afwijking hij teweeg brengt. Door de juiste combinatie van swing uitleg met clubhoofd type en afstelling en shaft soort te combineren, zijn we in staat u veel meer precisie in uw spel te geven. Met standaard clubs is dit onmogelijk te realiseren. De kleine correcties zullen u doen verbazen.

Realiseren van betere balvlucht en verhogen carry afstanden
Veel spelers in deze categorie komen erachter dat ze te hoge ballen slaan en dat hun carry afstand (waar de bal neerkomt) aan de lage kant is. Door uw clubs te fine-tunen, zien we de afstanden enorm toenemen en de balvlucht totaal veranderen. In sommige gevallen gaat u met een nieuwe ijzer 7 afstelling net zo ver slaan als met uw bestaande ijzer 5. U kent zich indenken wat dit met uw spel gaat doen. Datzelfde geldt ook voor hybrides, fairway woods en de driver.

Anderen gingen u voor:

Claudia Liechty

October 28, 14
Irons are amazing. Coming off the face high and pure. About 5 yards longer than Mizunos. Can’t thank you guys enough for all you have done for Ashley and I. ******************************************************************

Handicap 10-20

Deze categorie van spelers beheerst het spel goed en speelt vaak wedstrijden en wil nog beter worden. Groot verlangen die we vaak horen is dat men graag een keer de status van 'single handicapper' zou willen bereiken. 

Bij deze fitting gaan we ook door de inhoud van iemand zijn bestaande tas. Hoe is alles nu afgesteld en hoe kunnen we een en ander verbeteren? 9 van de 10 goede golfers heeft geen idee wat er nou daadwerkelijk in zijn materiaal voor afstelling zit opgesloten? Is de stiff shaft driver wel stiff en hoe zit het met de lie van mijn ijzers? Veel spelers zijn gaan spelen naar de afstelling van hun materiaal. Ze weten vaak niet dat ze te korte clubs hebben, vaak te stiff en in vrijwel alle gevallen is de lie niet correct. Bij deze groep van spelers is het heel gemakkelijk aan te tonen wat voor extra comfort kan worden aangebracht. 

Maximaal vergevingsgezinde clubheads worden vervangen voor sportievere clubheads
In deze categorie van spelers zien we dat de overstap naar kleinere clubheads meer gevoel en controle geeft. Dat kan zijn doordat de bestaande koppen te groot zijn of dat men nu overstapt van 'casted steel' naar 'forged steel'. Zo is er bijvoorbeeld ook erg veel verschil te maken bij de wedges en de feed-back die deze clubs daar geven. 

Grotere accuratesse en instant swing feedback
Doordat we een opname van uw swing maken met de Trackman kunnen we u laten zien hoe uw swing in elkaar zit. We laten uw swingpad en uw clubface van uw clubblad op impact in de swing zien. De bijbehorende uitleg geeft duidelijkheid over wat voor soort balvlucht u heeft en wat voor afwijking hij teweeg brengt. Door de juiste combinatie van swing uitleg met clubhoofd type en afstelling en shaft soort te combineren, zijn we in staat u veel meer precisie in uw spel te geven. We bekijken of u met een draw of fade speelt. Bij deze golfers kijken we gezien de constantheid van hun spel naar de spinrates van de balvlucht, hoe we deze kunnen onderdrukken met de soorten shafts die voorhanden zijn. 

Realiseren van betere balvlucht en verhogen carry afstanden
Veel spelers in deze categorie komen erachter dat ze te hoge ballen slaan en dat hun carry afstand verbeterd kan worden. Door uw clubs te fine-tunen, zien we de afstanden enorm toenemen en de balvlucht totaal veranderen. Afstanden in al uw clubs kunnen we verbeteren, niet alleen bij de ijzers maar ook bij de hybrides, fairway woods en driver. Door de nieuwe technologie van Trackman met de verschillende modellen clubs die de industrie voor u ontwikkeld heeft te vergelijken, komen we op hele mooie metingen en resultaten uit. Heeft u een low-spin driver nodig of moet het 'centre of gravity' in de kop juist naar achteren worden geplaatst?

Kijk graag bij de testimonials naar de ervaringen van anderen die u voorgingen.

**********************************************************************

Single handicaps 0-10

Deze categorie van spelers begrijpt maar al te goed het belang van goed gereedschap. Toch kan het voorkomen dat zij met sets rondlopen die al jaren aan vervanging toe zijn. Clubheads kunnen versleten zijn, grooves kunnen hun scherpte hebben verloren, ook hebben de clubs vaak nog zware stalen shafts.

Ook deze categorie van spelers willen we de laatste technologische vondsten laten zien en voelen. Wat heb jij voor shafts in je clubs nodig? Welke type balvlacht zoek je? Wil je meer of minder 'roll' of 'spin' op de bal? De antwoorden op deze vragen bepalen we samen tijdens de sessie. 

Uiteraard nemen we ook veel tijd voor het samenstellen van de juiste clubs en lofts om de onderlinge 'gapping' in de clubs met elkaar te matchen. De afstanden brengen we in kaart met de Trackman op basis van carry en total distance. 

Vrouwelijke golfers

Beginnende golfers weten vaak niet wat 'custom fitting' betekend. Het individueel op maat maken van clubs zal wel voor de vergevorderde golfer zijn wordt vaak gedacht. Het tegendeel is echter waar. Juist als beginner heb je ontzettend veel baat bij op maat g

Junior Golfers

Beginnende golfers weten vaak niet wat 'custom fitting' betekend. Het individueel op maat maken van clubs zal wel voor de vergevorderde golfer zijn wordt vaak gedacht. Het tegendeel is echter waar. Juist als beginner heb je ontzettend veel baat bij op maat g

Beginners


Beginnende golfers weten vaak niet wat 'custom fitting' betekend. Het individueel op maat maken van clubs zal wel voor de vergevorderde golfer zijn wordt vaak gedacht. Het tegendeel is echter waar. Juist als beginner heb je ontzettend veel baat bij op maat g