Handicap 20-40

Het merendeel van de fittingen in deze categorie zijn personen die al een paar jaren golfen en willen ontdekken welke winst er te behalen is met een 'custom fitting sessie'. Vaak heeft men geen idee hoe de bestaande clubs waarmee men speelt zijn afgesteld. Tijdens deze fittingen komen een aantal zeer kenmerkende onderwerpen boven:

Maximaal vergevingsgezinde clubheads
We zien vaak dat men met te lichte clubheads speelt en ervaart dat andere type clubheads veel gemakkelijker door de bal gaan. Ook ziet men dat deze clubheads veel minder afwijking geven, doordat de fabrikant van deze kwaliteit meer gewicht in 'heel' en 'teen' van het clubhoofd heeft aangebracht. Ook zien ze dat ze meteen veel verder slaan. Uit de enorme keuze van clubheads en shafts die de verschillende merken ons bieden, maken we samen met u een keuze wat het beste bij u past. Doordat we buiten ballen slaan, zijn de verschillen met eigen ogen erg duidelijk te zien. Vindt u het fijn om partner of vriend mee te nemen naar de fitting sessie, 'graag' zij zien met name door toe te kijken de enorme verschillen.

We zien in deze categorie dat men vaak verkeerd afgestelde clubs heeft of dat het bestaande materiaal gedateerd is. Sets ouder dan 5 jaar zijn inhoudelijk betreft erg veranderd met de clubs anno 2015.

Grotere accuratesse en instant swing feedback
Doordat we een opname van uw swing maken met de Trackman kunnen we u laten zien hoe uw swing in elkaar zit. We laten uw swingpad en uw clubface van uw clubblad op impact in de swing zien. De bijbehorende uitleg geeft duidelijkheid over wat voor soort balvlucht u heeft en wat voor afwijking hij teweeg brengt. Door de juiste combinatie van swing uitleg met clubhoofd type en afstelling en shaft soort te combineren, zijn we in staat u veel meer precisie in uw spel te geven. Met standaard clubs is dit onmogelijk te realiseren. De kleine correcties zullen u doen verbazen. 

Realiseren van betere balvlucht en verhogen carry afstanden
Veel spelers in deze categorie komen erachter dat ze te hoge ballen slaan en dat hun carry afstand (waar de bal neerkomt) aan de lage kant is. Door uw clubs te fine-tunen, zien we de afstanden enorm toenemen en de balvlucht totaal veranderen. In sommige gevallen gaat u met een nieuwe ijzer 7 afstelling net zo ver slaan als met uw bestaande ijzer 5. U kent zich indenken wat dit met uw spel gaat doen. Datzelfde geldt ook voor hybrides, fairway woods en de driver.

Anderen gingen u voor:

Stephan Treep, GC Almeerderhout
Juni,11, 2014

Ik speelde met Yonex clubs uit 1990, was er mee vergroeid en wilde ze nooi wegdoen. Inmiddels heb ik nieuwe TaylorMade ijzers aangeschaft. Wat een verschil, lagere balvlucht, veel makkelijker en ik sla 20 meter verder. Hoogtepunt was dat ik een toermooi waarin ik al jaren deelneem won en een week gratis naar Curacao mocht. Ben super blij met mijn clubs.Ik ging van hcp 28 naar 21. 

Betty Groot, GC Craayestein
jan 2014, 2014

Hans vroeg mij om een reactie nav van mijn nieuwe ijzers. Ik had dus vorig jaar nieuwe clubs gekocht, de vorigen bleken van 5 cm te kort te zijn en ik had veel te stijve shafts. Ik ben in 3 maanden tijd van hcp 28 naar 19 gegaan. Mijn driver is mijn schatje, sta er eindeloos ver en recht mee, de rest van mijn set is ook verbeterd. Het kost wat, maar de investering was het mij meer dan waard. 

Gaby ter Kuile, Golfclub Purmerend
Januari, 2015

Had een overjarige set Spalding. vervangen voor nieuwe mooie Callaway set. Veel minder afwijkingen, veel verder, scheelt bijna 2 clublengtes. Natuurlijk maak ik af en toe nog stomme fouten in de baan, maar dan ligt het aan mij. Ik sloot het seizoen af van 24 op 16. Superblij met mijn clubs. En veel oefenen uiteraard,....Heb inmiddels al mijn vrienden al voorbij gestuurd.

scorecard